Kotijaatelo.fi

Kotitekoinen jäätelö

Home / Kotitekoinen jäätelö

Kotitekoinen jäätelö

Mikäpä olisikaan herkullisempaa kuin rakkaudella tehty kotitekoinen jäätelö, joka on suosittu herkku erityisesti kesäisin? Jäätelön valmistaminen itse kotona on hyvä vaihtoehto silloin kun haluat tietää tarkkaan mitä syömäsi jäätelö sisältää. Kotona itse tehty jäätelö on oivallinen herkku myös vaikkapa lastenkutsuilla tai kesäjuhlissa – lapsille jäätelöä voi valmistaa vaikkapa eri väreissä ja siitä voi koota vaikkapa upean jäätelökakun jonkin tietyn teeman mukaan. Jäätelönvalmistuksessa kannattaa käyttää hyödyksi esimerkiksi metsämarjoja sekä muita metsän ja puutarhasi tarjoamia antimia. Luonnon meille tarjoamia superfoodeja ei kannata jättää hyödyntämättä ja mikäpä olisikaan kivempaa kuin hyödyntää näitä jäätelössä?

Jäätelön valmistaminen antaa sinulle tilaisuuden leikitellä erilaisilla mauilla. Usein sanotaan, että ruualla ei saa leikkiä, mutta erilaisilla makuyhdistelmillä kyllä saa – leikittele siis jäätelöä valmistaessasi erilaisilla mauilla ja makuyhdistelmillä täysin rinnoin ja uskalla päästää mielikuvituksesi valloilleen. Näin voit loihtia aivan uudenlaisia jäätelöitä ja aivan uudenlaisia makuja. Saatat samalla onnistua luomaan uusia suosikkimakuja sekä itsellesi että perheellesi. Ethän jämähdä suosimaan ainoastaan yhtä tai kahta omaa suosikkimakuasi, vaan kokeile rohkeasti erilaisia makuvaihtoehtoja – maailma on pullollaan erilaisia makuja ja olisi sääli, jos oma makumaailmasi rajoittuisi vain muutamaan!

Miksi tehdä kotitekoista jäätelöä?

Saatat pohtia, miksi ihmeessä vaivautuisit tekemään jäätelöä kotona – kaupathan ovat pullollaan erilaisia jäätelömakuja. Miksi siis vaivautua? Keräsimme tähän muutamia kotitekoista jäätelöä puoltavia seikkoja:

– Kotitekoiseen jäätelöön ei tarvitse lisätä lisäaineita – jos siis haluat välttää lisäaineita, kotitekoinen jäätelö on hyvä valinta! Tiesitkö muuten, että tehdasvalmisteiset jäätelöt sisältävät runsaat määrät erilaisia lisäaineita?

– Tehdessäsi jäätelön itse tiedät tarkasti mitä se sisältää.

– Jäätelön tekeminen on kivaa ja antaa mahdollisuuden leikitellä erilaisilla mauilla sekä makuyhdistelmillä.

– Kotitekoinen jäätelö on hyvä tarjottava erilaisilla kutsuilla – se viestii vieraillesi, että olet nähnyt heidän vuokseen vaivaa. On aivan eri asia kaivaa pakastimesta esiin tehdastekoinen jäätelöpaketti ja asettaa se tarjolle kuin tarjota vieraille kotitekoista jäätelöä. Jäätelöstä voi tehdä myös lastenkutsuille vaikkapa jäätelökakun – leikittele lapselle mieleisillä teemoilla ja koristele vaikkapa hedelmillä ja marjoilla.

– Käsintehty jäätelö on ostettaessa usein melko kallista, mutta itse tekemällä pääset lähes samanveroiseen lopputulokseen – joskus saatat onnistua jopa paremmin – ainakin pienen harjoittelun jälkeen.

– Voit käyttää kotitekoisessa jäätelössä hyväksesi metsän ja puutarhan antimia. Marjat ovat oivallisia superfoodeja!

– Valmistaessasi jäätelön itse kotona pienissä erissä saat aina tuoretta jäätelöä, joka on valmistettu tuoreista ja turvallisista raaka-aineista. Moni arvostaa nykypäivänä erityisesti sitä, että tietää mitä suuhunsa pistää. Kotitekoisen jäätelön kohdalla tämä toive täyttyy erinomaisesti.

– Kotitekoisesta jäätelöstä tulee helposti koostumukseltaan sellaista, että se muistuttaa laadukasta italialaista jäätelöä.

– Jäähilettä ei jäätelökoneella jäätelöä valmistettaessa juurikaan synny. Jäähile häiritsee monen makuelämystä ja sitä voi syntyä sellaiseen jäätelöön tai sorbettiin, jota yrität valmistaa vatkaamalla ilman jäätelökonetta.

– Jäätelökoneella jäätelön valmistaminen on nopeaa ja helppoa – herkkuja syntyy pienellä vaivalla.

– Myös allergikot saavat jäätelökoneen ansiosta itselleen sopivaa jäätelöä.

– Jos valmistat itse jäätelösi, voit vaikuttaa siihen, kuinka paljon jäätelössäsi on sokeria sekä rasvaa. Jos olet vaikkapa laihdutuskuurilla, mutta herkkuja tekisi silti mieli, voi kotitekoinen jäätelö olla hyvä vaihtoehto, kunhan opettelet tekemään herkullista jäätelöä mahdollisimman vähäisellä sokeri- ja rasvamäärällä. Tämä voi olla aluksi aavistuksen haasteellista, mutta harjoittelu tekee mestarin tässäkin asiassa eikä kukaan ole jäätelömestari syntyessään.
Joko innostuit opettelemaan kotitekoisen jäätelön valmistamista tai ostamaan jäätelökoneen?