Kotijaatelo.fi

Miten valitsen jäätelökoneen?

Home / Miten valitsen jäätelökoneen?

Miten valitsen jäätelökoneen?

Jäätelö on suosittu herkku erityisesti kesäisin ja sitä voi tehdä myös itse kotona. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin kun haluat tietää tasantarkkaan mitä syömäsi jäätelö sisältää. Itsetehty jäätelö on oivallinen herkku myös vaikkapa lastenkutsuilla tai kesäjuhlissa. Käytä jäätelönvalmistuksessa hyödyksi esimerkiksi metsämarjoja, jotka ovat luontaisia superfoodejamme, sekä muita metsän ja puutarhasi tarjoamia antimia. Leikittele jäätelöä valmistaessasi erilaisilla mauilla ja makuyhdistelmillä – päästä mielikuvituksesi valloilleen ja loihdi aivan uudenlaisia jäätelöitä. Saatat tulla samalla luoneeksi uusia suosikkimakuja sekä itsellesi että perheellesi. Mikä muuten on tämän hetkinen suosikkijäätelömakusi – suositko perinteisiä vaniljaa, suklaata tai mansikkaa? Vai valitsetko mieluummin lakritsaa tai jotakin aivan muuta makua? Kenties pidät eniten joko päärynästä tai banaanista? Olipa suosikkimakusi tällä hetkellä mikä tahansa, tehdessäsi jäätelöä itse omassa keittiössäsi voit leikitellä erilaisilla mauilla ja loihtia monenlaisia, aivan uudenlaisia herkkuja, joilla voit ilahduttaa sekä itseäsi että ystäviäsi.

Jos aiot opetella valmistamaan jäätelöä itse, huomaat pian, että jäätelön kotona valmistamista varten on tarjolla erilaisia jäätelökoneita. Laajan valikoiman sekä erilaisten vaihtoehtojen edessä kuluttaja voi hämmentyä ja sinustakin saattaa olla vaikeaa valita juuri itselle sopiva vaihtoehto lukuisista erilaisista malleista. Tämän vuoksi tälle sivulle onkin koottu tietoa jäätelökoneen valinnasta – lue vinkkimme ennen jäätelökoneostoksille lähtöä. Ennen ostopäätöksen tekoa on tärkeää tietää, millaisiin asioihin jäätelökoneen ostajan tulisi kiinnittää huomiota jäätelökonetta valitessaan ja kuinka paljon kotona käytettävät jäätelökoneet maksavat.

Vinkkejä jäätelökoneen valintaan

Jos aiot ostaa jäätelökoneen, lue seuraavaksi vinkkimme jäätelökoneen ostoa silmällä pitäen.
– Jäätelökone on hyvä valinta, jos pidät jäätelöstä ja haluat valmistaa sitä ilman lisäaineita sekä juuri niistä ainesosista, joita itse jäätelöösi haluat.

– Jäätelökoneen ostaminen voi auttaa sinua saamaan aivan uudenlaisia makuelämyksiä sekä innostaa muutoinkin kokeilevaan ruuanlaittoon ja leipomiseen.

– Mieti onko valitsemasi kone helppokäyttöinen.

– Selvitä, miten jäätelökoneessa jäätelö jäädytetään – onko siinä oma kompressori vai jäätelökulhot, jotka pitää jäähdyttää pakastimessa?

– Mieti kuinka paljon tilaa kone vie – osa koneista saattaa olla suurikokoisia, mutta osassa taas on osia, jotka vaativat pakastintilaa. Jos pakastimesi on kovin pieni tai jos sinulla on käytössäsi ainoastaan pakastelokero, kannattaa harkita, mahtuvatko jäätelökoneen astiat ja akut todella sinne kaiken muun joukkoon vai kannattaisiko sinun ostaa suosiolla malli, jossa on oma kompressori?

Yleensä suositellaan, että erilliset kylmäakut ja jäätelökulhot kannattaa säilyttää pakastimessa, joten tilantarve tulee arvioida huolellisesti. Nämä nimittäin vaativat 24 tuntia aikaa jäähtyäkseen, minkä vuoksi et voi herkutella lyhyellä varoitusajalla, ellet säilytä näitä osia pakastimessa.

– Mallit, joissa on oma kompressori, ovat aina käyttövalmiina eikä niiden osia tarvitse säilyttää pakastimessa. Esivalmisteluja ei siis tarvita – kytke vain virta päälle ja jäätelönvalmistus voi alkaa! Tämä on näppärä ominaisuus ja kannattaakin harkita sijoittamista koneeseen, josta löytyy oma kompressori.

– Käyttöohjeet kannattaa lukea huolellisesti ennen koneen käyttöönottoa. Ohjeet sisältävät yleensä myös jäätelöreseptejä, joita kannattaa kokeilla, jotta pääsee alkuun. Ellet osaa englantia tai muita kieliä, varmista ennen ostopäätöstä, että koneestasi löytyy suomenkielinen ohjekirja.

– Mieti millaiselle koneelle keittiössäsi on tilaa – osa koneista on suurikokoisia.

– Mieti, kuinka monta jäätelönsyöjää kotonasi on yleensä paikalla ja valitse kone tämän mukaan.

– Vertaile laitteiden nopeuksia – kuinka nopeasti saat koneella valmista jäätelöä ja vaatiiko koneen käyttö runsaasti esivalmisteluja?
– Mieti onko kone helppo puhdistaa.

– Tarkista montako kulhoa kone sisältää ja onko siihen mahdollista ostaa lisäkulhoja.

– Mieti minkä kokoisia koneen kulhot ovat.

– Mieti koneen hinta-laatusuhdetta – vertaile ja etsi tarjouksia.

– Mieti onko kone helppo koota.

– Varmista, että kone on vankka ja kestävä.

– Jäätelökone maksaa noin 60-380 euroa. Hintahaarukka on suuri, mutta myös koneiden ominaisuuksissa on suuria eroja.